Deepfakes predstavujú hlavolam pre Facebook


Www / Sobota, 6 července, 2019

Zuckerberg povedal, že Facebook sa snaží zistiť, či sú deepfakes "úplne inou kategóriou" dezinformácií a dodal, "je to veľmi dobrý prípad, že sú."
 
Zuckerberg v rozhovore pre divákov na festivale Aspen Ideas v Colorade uviedol, že Facebook a iní budú čeliť výzvam pri riešení hlbokých problémov, pretože sa snažia odstrániť dezinformácie a že jeho spoločnosť stále hodnotí, čo má robiť.
 
"Myslím si, že tvrdenie, že hlboké zápasy sú odlišné od dezinformácií, je rozumná perspektíva," povedal.negativ.png
 
"Pravdepodobne je rozumné mať inú politiku a zaobchádzať s ňou inak, než ako zaobchádzať s normálnymi, falošnými informáciami na internete."
 
Pripomienky prichádzajú uprostred rastúcich obáv z hlbokých problémov – ktoré sa menia použitím umelej inteligencie, aby sa javila ako pravá – používajú sa na manipuláciu volieb alebo potenciálne iskrových nepokojov.
 
Začiatkom tohto mesiaca sa sieť Instagramu spoločnosti rozhodla, že nezmení falošné video samotného, pričom povedal, že generálny riaditeľ nedostane špeciálne zaobchádzanie.
 
Online platformy prechádzali jemnou čiarou a snažili sa vykoreniť dezinformačné a manipulačné snahy a zároveň otvoriť slobodu prejavu.
 
Zuckerberg povedal, že je to neustála výzva, opakujúc svoju pozíciu, že Facebook by nemal byť arbitrom pravdy na internete.
 
„Nemyslím si, že by sme chceli ísť tak ďaleko, aby sme povedali, že súkromná spoločnosť vám bráni povedať niečo, o čom si myslí, že je iná osoba iná,“ povedal.
 
Uviedol, že Facebook zintenzívnil úsilie v boji proti snahám vlád o manipuláciu, vrátane Ruska, ale že jeho možnosti sú obmedzené.kamera.jpg
 
"Ako súkromná spoločnosť nemáme nástroje na zastavenie ruskej vlády," povedal.
 
„Na bezpečnostnej strane sme sa prudko zvýšili, ale je to veľmi málo, čo môžeme urobiť sami, aby sme zmenili stimuly pre národné štáty, aby konali. To je niečo, čo je trochu nad našou platovou triedou.